Wie is Monique Molendijk (Registertherapeut BCZ®)
en wat kan zij voor u doen?

Bij Praktijk Monique Molendijk kunt u terecht voor counselling, (psycho) therapie-  en levensloopbegeleiding, en traumaverwerking volgens de EMDR-methodiek. Traumaverwerking, rouwbegeleiding en expat counselling zijn slechts een paar voorbeelden uit mijn werkgebied. Ik begeleid ook families en slachtoffers van sektarische relaties en psychologische manipulatie, zoals slachtoffers van loverboys of anderszins relaties waar onwenselijke beïnvloeding en rol speelt. Ik werk vanuit mijn groepspraktijk De WestDuin in Den Haag (Scheveningen).

Geboren maar niet getogen in Den Haag, heb ik 25 jaar in verschillende buitenlanden gewoond met alle uitdagingen van dien. In die tijd heb ik geleerd wat het betekent om elke keer op nieuw te beginnen als expat. Gedurende mijn loopbaan heb ik veel mensen van zeer verschillende pluimage mogen leren kennen. Diverse nationaliteiten, uiteenlopende karakters en leeftijden maar eigenlijk allemaal met dezelfde soort van ‘levensvraagstukken’. Dit bracht mij ertoe om na mijn opleiding in München en Cornell University in de USA, later nog een studie Organisatie Psychologie (Bsc) en strategisch HR management te voltooien en voorts een opleiding tot psychosociaal therapeut te volgen. Ik ben daarnaast opgeleid tot coach.

Visie en motivatie

Dertig jaar werkervaring hebben mij geleerd dat lang niet iedereen de juiste loopbaan keuzes heeft gemaakt. De gevolgen daarvan kunnen groot zijn voor het geluk in een mensenleven als je er op enig moment achter komt dat je eigenlijk ‘iets heel anders’ wilt gaan doen. Een kort en krachtig coach traject kan daarin heel verhelderend werken en vooral ook veel nieuwe energie vrijmaken voor een verdere (loopbaan)stap.

Ingrijpende levensgebeurtenissen (zoals huwelijk, verhuizing, het krijgen van kinderen of het verlies van geliefden) kunnen een leven even compleet uit het lood brengen. Hetzelfde geldt voor leeftijdsvraagstukken, zoals een (dertiger, veertiger, vijftiger) life-crisis of een burn-out. Een groot of klein trauma kan een leven heel erg beperken. Denk daarbij aan angst voor autorijden, vliegen of trauma’s opgelopen door (psychische) mishandeling of geweld. Veel van deze trauma’s of nare ervaringen kunnen vaak door middel van een EMDR-therapie verholpen worden. Als een geliefde opgezogen wordt in een destructieve relatie of sektarische omgeving staat de familie erbij en kijkt ernaar, met de handen in het haar en heel veel verdriet. Mijn motivatie haal ik uit het mogen helpen van mensen die met deze levensvraagstukken worden geconfronteerd.

Op alle trajecten en therapieën zijn gedragscodes van toepassing. Ik ben derhalve lid van de volgende beroepsverenigingen:

  • Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorg – NFG. Registratie nummer: 6008047357
  • Registertherapeut BCZ®, registratie nummer om misbruik te voorkomen op aanvraag
  • Ik ben erkend als psychosociaal therapeut, AGB codes: om misbruik te voorkomen op aanvraag
  • Ik werk al 10 jaar met EMDR
  • Tevens ben ik lid van de International Cultic Studies Association. ICSA,